Een nieuwe tennisoutfit aanschaffen

Een goede outfit is van groot belang bij het spelen van een leuke tenniswedstrijd. We hebben immers allemaal weleens een knellende broek aan gehad of een shirtje dat net niet lekker zit, en juist bij het spelend van tennis kan dit een belemmering zijn. Goede tenniskleding is namelijk van essentieel belang voor een leuk potje tennis omdat het zowel snelheid als een goede tennistechniek mogelijk maakt. Daarnaast kan goede kleding een blessure voorkomen. Er zijn dan ook een aantal dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u tenniskleding gaat kopen. In dit artikel leest u een aantal tips omtrent het aanschaffen van goede tenniskleding.

Kleding
Het belangrijkste aan tenniskleding is dat het comfortabel zit en dat de kledingstukken u niet belemmeren in uw bewegingsvrijheid. Het is daarom aan te raden om de kleding in de winkel te passen. Zo weet u dat u de goede maat hebt en dat de broek of het t-shirt nergens knelt of irriteert. Daarnaast is er tegenwoordig ook ademende kleding op de markt. Deze kleding ventileert en voert het zweet af, en het draagcomfort is daarom groot.

Sokken en schoenen
Natuurlijk draagt een goede keuze in tennissokken en -schoenen ook bij aan een goed wedstrijdje tennis. Met een goede tennisschoen verkleint u daarnaast ook de kans op enkel-, knie- en rugblessures. Laat u daarom bij de keuze in tennisschoenen goed voorlichten door een expert. Ook uw keuze voor een goede sok is belangrijk. Let ook hierbij op dat de sok nergens schuurt of irriteert. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de anatomisch gevormde FALKE tennissokken. Deze tennissokken zijn perfect van pasvorm en zijn daarnaast ook nog ademend.

Kortom, goede tenniskleding is net zo belangrijk als een goed racket. Let daarom ook eens op de outfit die u aantrekt naar de tennisbaan.